søndag 7. februar 2010

Enkel fløtekake.


Enkel fløtekakeoppskrift:

5 egg ( romtempererte, eller varm litt i vannbad)
30 gram sukker pr.egg
25 gram mel pr. egg
5 gram potetmel pr. egg
1/4 ts bakepulver pr. egg

Rør egg og sukker hvitt- minst 10 min i kjøkkenmaskin
Sikt det tørre i en bolle
Skjær det tørre inn i eggedosisen, forsiktig

24 " form, bakepapir i bunn og smurte kanter
175 grader, nederste rille, ca 45 min.

Dynkes bittelitt med juice/saft/melk eller hva du vil
1 lag med bringebærsyltetøy og vaniljekrem
1 lag med bananbiter og krem
Pyntes med frukt og krem. ( ca 1.5 3/4 l fløte)

Noe av hvetemelet kan erstattes med kakao, og krem med sjokolade krem- sjokoladekake=:)

1 kommentar: