tirsdag 4. november 2008

Beth`s cæsar med vri
















Cæsar salat:
- ca 2 personer-
1 pk hjertesalat
2 kyllingfileer
1 pk cherrytomater
2 ansjoser
1 eggeplomme
1/2 sitron
Olje
1 ts dijon sennep
salt
pepper
hvitløk
loff
Hvitløkskrutonger:
Skjær opp loff i terninger uten skorpe. Stek i smeltet smør/olje blanding med masse hvitløk i. Legg loffen på bakepapir, tørk terningene i ovnen ca 5 min på 200 grader. Er ferdige når de er gyllne og knasende sprøe.
Dressingen:
Knus 2 ansjos fileeter, bland med 2 fedd knust hvitløk. Ha oppi 1 ts dijone sennep og saften av 1/2 sitron. Bland alt godt. Ha oppi 1 eggeplomme, pisk kraftig. Tilsett litt og litt olje i en tynn stråle til ønsket konsistens. Pisk i 2 ss kaldt vann til slutt. Smak til med litt sukker.
Salaten:
Rens og vask dalatbladene grundig. Dette er en salat med tykke blader. Riv opp i store biter og dander på tallerken. Legg over tomater, stekt kylling og krutonger. Drypp over litt av dressingen og avslutt med masse parmesan!
Bon Apetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar